Vi guidar dig till en bättre hushållsekonomi
Du når oss på: 0303-246180

AC med mera

Vi har luftkonditionering till hemmet och företaget!

AC

För att åstadkomma ett behagligt inomhus-klimat när det är som varmast behövs luftkonditionering. Våra kylaggregat både filtrerar, avfuktar och kyler inomhusluften.

Människans förmåga att arbeta effektivt är i hög grad beroende av inomhusklimatet. Flera undersökningar visar att prestationsförmågan minskar och att hälsoproblem ofta uppstår när det blir för varmt inomhus. En investering i en bra kylanläggning är en investering för framtiden, kunder och personal trivs bättre på sommaren om det finns AC.

Skön AC från Mitsubishi Electric till Er verksamhet ger möjligheter till individuell styrning och därmed individanpassad kyla.

Till privatkunder som har för varmt i sovrummet eller enstaka kontor jobbar vi gärna med ett prisvärt fabrikat som heter Altech.

Produkter AC standard / kontor
Produkter AC större lokaler

Vad är luftkonditionering  (AC)?

Luftkonditionering är en teknisk process avsedd att kyla inomhusluft till rumstemperatur vid hög utomhustemperatur. Luftkonditionering fungerar oftast enligt samma princip som ett kylskåp och en värmepump.

Till skillnad från värme kan kyla inte produceras. När man kyler ett ämne avlägsnar man istället värmen som finns i det. I den typen av luftkylare som används i luftkonditioneringar och kylskåp görs detta genom att man använder sig av principen att om en vätska övergår från ett högt tryck till ett lägre, kommer vätskan att absorbera värme ifrån omgivningen.

Alla luftvärmepumpar kan ge AC. Förhållandet är dock inte omvänt. Det vill säga att en maskin tillverkad för AC-marknaden med värmepumpsfunktion normalt fungerar ganska dåligt som värmepump i vårt kalla klimat (däremot utmärkt i sydeuropa). Tyvärr marknadsförs den typ av AC fortfarande av en del oseriösa leverantörer som värmepump. Var därför tydlig med vad du förväntar dig av din AC vad gäller värmeförmåga. Man skall även tänka på att det krävs cirka en dubbelt så stor maskin för att kyla ett rum som att värma det. Dimensioneringen av AC är svårare och viktigare än för en värmepump.

 

 

Kontakta oss

Bultgatan 40 B
442 40 Kungälv
Tel: 0303-246180
info@klimatteknik.se

Produkter & Tjänster