Vi guidar dig till en bättre hushållsekonomi
Du når oss på: 0303-246180

Värmepump

Värmepump – en god investering.

Värmepump Klimatteknik

Till och med så bra att även om man lånar pengar för att köpa en värmepump tjänar man mycket på affären. Med dagens och framtidens energipriser är det slöseri med pengar att inte investera.
På Klimatteknik har vi kunskap och vilja att ge dig en lösning som är optimal för ditt hus. Oavsett om det handlar om luft-luft-, luft-vatten-, frånluft-, berg- eller jordvärmepump så har vi en effektiv organisation med egen service- och installationsavdelning. Kylmontörer, elektriker och VVS-montörer med stor erfarenhet gör att vi kan prata service och trygga köp med gott samvete.

Luft-luftvärmepump

Hämtar värmen från uteluften och värmer luften inomhus. Luft-luft passar bra för hus med öppen planlösning och kan vara ett komplement för dig som har direktel. Luft-luftvärmepumpar kallas också komfortvärmepumpar, eftersom de även kan kyla huset varma dagar. Dagens maskiner har samtliga inverterkompressor och nästan undantagslöst används ett köldmedia som heter R410A. Det är miljövänligt och effektivt, speciellt vid låga temperaturer.

Läs test om olika luftvärmepumpar på Energimyndighetens hemsida.

Läs mer…
Våra luft-luftvärmepumpar

Bergvärmepump

Denna typ av värmepump hämtar värmen ur berget. Den vanligaste typen innehåller varmvattenberedning, styrning och elpatron för tillsats. Från Nibe, CTC och Bosch.

Läs mer…
Våra bergvärmepumpar

Luft-vattenvärmepump

Denna typ av värmepump hämtar värmen ur uteluften. För att den ska klara att värma upp ett svenskt hus under den kalla årstiden, krävs det en el-, olje- eller vedpanna som producerar den värme pumpen inte kan ge. Till skillnad från enklare luft/luftvärmepumpar är luft-vatten kopplad till värmesystemet och producerar både värme och varmvatten.

Läs mer…
Våra luft-vattenvärmepumpar

Frånluftsvärmepump

Frånluftaren ventilerar huset och återför sedan energin till varmvattnet och värmesystemet. Rent praktiskt går det till så att en fläkt suger ut ventilationsluft ur husets samtliga våtutrymmen. Därigenom bildas ett svagt undertryck, varefter luft från övriga rum söker sig till våtutrymmena och ny uteluft ”dras” in genom ytterväggarnas luftdon (ventiler) och på detta sätt blir husets samtliga rum ventilerade.

Läs mer…
Våra frånluftsvärmepumpar

Kontakta oss

Bultgatan 40 B
442 40 Kungälv
Tel: 0303-246180
info@klimatteknik.se

Produkter & Tjänster