Om Klimatteknik

Klimatteknik i Väst AB erbjuder värmepumpar och vattenbrunnar till marknadens bästa priser och garantier. Vi erbjuder helhetslösningar inom till exempel bergvärmepumpar, luftkonditionering, elbilsladdning, och borrning av vattenbrunnar. En leverantör som tar totalansvar för ett arbete av högsta kvalitet – Klimatteknik ger dig trygghet och expertis för att din investering ska bli den bästa möjliga.

Vår affärsidé

Det som driver oss är att leverera smarta värme- och kyllösningar till både småhus och större fastigheter i Sverige. Vår affärsidé är ”att erbjuda våra kunder värmelösningar som är ekonomiskt fördelaktiga alternativ till kundens befintliga värmesystem.” Vi ska ständigt sträva för kundnytta genom god kvalitet och service! Det är just dessa saker som vi alltid jobbar för.

Vårt kontor

Bultgatan 40 B,
442 40 Kungälv

Vi ingår i ENWELL – Sveriges största bolagsgrupp inom bergenergi

ENWELL är Sveriges största bolagsgrupp inom bergenergi. Bolagen och moderbolaget ENWELL har tillsammans en lång erfarenhet och stark kompetens av att leverera hållbara lösningar inom energi, värme, kyla och vatten. Vi är stolta över att ingå i koncernen, som har Vattenfall som sin största ägare. ENWELL och Klimatteknik, tillsammans med de andra bolagen i gruppen, står för hög kvalitet och drivs av att förse hushåll och fastigheter i Sverige med hållbara, kostnadsbesparande energilösningar.
Frånluftsvärmepump Bosch Compress 3800i EW

Helhetslösningar med totalansvar

Genom drivkraft och kompetens hos vår personal ser vi till att möta just dina behov. Vi tar totalansvar för arbetet vi utför och du får en helhetslösning som säkerställer att hela processen håller högsta kvalitet.

Värme- och kyllösningar i Västsverige sedan 2001

Visste du att vi levererat smarta lösningar inom kyla och värme sedan 2001? Med vår 20-åriga erfarenhet har vi mycket god insikt i branschen och vet vilka leverantörer som håller den höga kvalitet som vi står för. Med kvalitetsprodukter och ett väl utfört installations- och servicearbete får du driftsäkerhet och trygghet i många år framöver.

Installation av värmepumpar i Göteborg och Västsverige

Klimatteknik i Väst AB har säte i Kungälv utanför Göteborg. Vi levererar kyl- och värmelösningar i form av bland annat värmepumpar till hela Västsverige. Vi riktar oss både till privatpersoners hushåll och till kommersiella fastigheter.

Certifierade installatörer

Våra montörer som arbetar med installation av värmepumpar och brunnar är certifierade och har rätt behörigheter inom brunnsborrning, el, VVS och kyl.

Installera luftvärmepump
Luft/luftvärmepump är ett effektivt och kraftfullt komplement

Generösa garantier på vattenbrunnar och värmepumpar

Klimatteknik ger dig de bästa garantierna på marknaden för vattenbrunnar.

  • Kostnadsgaranti, vilket betyder att priset aldrig kommer att vara högre än i offerten du fått.
  • Du får också en flödesgaranti i två år, så om vattenvolymen inte skulle räcka till fixar vi problemet utan kostnad.

För värmepumpar är garantivillkoren olika beroende på tillverkaren. Generellt sett får du minst tre års garanti på en värmepump, och ytterligare års trygghetsförsäkring som ingår i priset.

Utbyte och service av värmepumpar

De nya värmepumparna som tillverkas är optimerade för att ha så effektiv prestanda som möjligt, till en så låg elförbrukning som möjligt. Äldre värmepumpar håller inte samma mått som dagens, eftersom tekniken har utvecklats väldigt mycket under de senaste åren. En värmepump ska hålla i många år och exakt livslängd beror på om du har till exempel luftvärme eller bergvärme.

Monterar du en ny värmepump kan du vara trygg med att den fungerar effektivt i många år framöver så länge den får regelbunden och professionell service. Om du är osäker på ifall din värmepump borde bytas ut kan vi ge dig råd. Klimatteknik finns med hela resan – från planering och installation till service.

Stort utbud av de bästa värmepumparna

Klimatteknik är återförsäljare för värmepumpar från Bosch, Nibe, CTC och Mitsubishi Electric. Det är kvalitetsmärken som vi har full koll på vad gäller utbudet och att hitta en värmepump som passar just ditt hushåll eller din fastighet. Vi levererar, installerar och utför service på:

  • Bergvärmepumpar
  • Jordvärmepumpar
  • Frånluftsvärmepumpar
  • Luft/luftvärmepumpar
  • Luft/vattenvärmepumpar

Komfort och besparing med rätt val av värmepump

En värmepump ger dig tillförlitlig och kostnadseffektiv värme i huset året runt. Vi hjälper dig att hitta det alternativ som passar bäst och som ger dig mest besparing och komfort.

Köp Nibe bergvärmepump från Klimatteknik i Väst AB
Mitsubishi luftvärmepump

Luftkonditionering och kyla i Göteborg och Västsverige

Vi har kyllösningar som gör att du får en skön inomhustemperatur även under sommarens hetaste dagar. AC i bilen är sedan många år tillbaka standard – då är det bara naturligt att allt fler även vill ha ett behagligt klimat i huset och sovrummet. Ett alltför varmt hem kan vara lika obehagligt som ett för kallt hem, och påverka både hälsa och prestation negativt.

För oss är det därför självklart att leverera både värme- och kyllösningar till hemmet. För dig som vill ha ”allt-i-ett” så kan en luftvärmepump agera som luftkonditionering. Du får därmed värme under kalla dagar och kyla under sommaren när du önskar.

Med gedigen kompetens inom vatten, värme, kyla och borrning

Sedan starten 2001 har vi monterat runt 8000 värmepumpar! Att vi dessutom numera är en del av ENWELL-gruppen, landets största inom bergenergibolag, gör att vår kompetens stärkts ännu mer. Välkommen att kontakta Klimatteknik för att hitta rätt lösning inom vatten, värme, kyla eller borrning.