Kostnadsfri offert och kalkyl

Beställ offert som visar kostnaden och hur mycket du kan spara med frånluftsvärme.

BESTÄLL OFFERT

Dra nytta av ventilationen med frånluftsvärme

Frånluftsvärmepumpar ventilerar huset och återför sedan energin till varmvattnet och värmesystemet. Rent praktiskt går det till så att en fläkt i frånluftsvärmepumpen suger ut ventilationsluft ur husets samtliga våtutrymmen. Därigenom bildas ett svagt undertryck, varefter luft från övriga rum söker sig till våtutrymmena och ny uteluft ”dras” in genom ytterväggarnas luftdon (ventiler) och på detta sätt blir husets samtliga rum ventilerade.

Klimatteknik säljer en frånluftsvärmepump från Nibe eller Bosch med installation och bortforsling av befintlig frånluftsvärmepump. Installationen är rotavdragsberättigad. Kontakta oss för mer information.

Har man en frånluftsvärmepump idag som havererat kan man även byta till bergvärme. Då krävs antingen en fläkt eller en frånluftsmodul för att hand om ventilationen. Det blir naturligtvis en högre investeringskostnad men å andra sidan en längre energiförbrukning och ett ökat husvärde.

Hur fungerar en frånluftsvärmepump?

Frånluftsvärmepumpen ventilerar huset och återför sedan energin till varmvattnet och värmesystemet. Rent praktiskt går det till så att en fläkt suger ut ventilationsluft ur husets samtliga våtutrymmen. Därigenom bildas ett svagt undertryck, varför luft från övriga rum söker sig till våtutrymmena och ny uteluft ”dras” in genom ytterväggarnas luftdon (ventiler) och på detta sätt blir husets samtliga rum ventilerade.

Man sparar cirka 35% av uppvärmningskostnaden.

A. Uteluft tas in i huset.
B. Luft transporteras från rum med uteluftsdon till rum med frånluftsdon.
C. Den uppvärmda rumsluften tas in i kanalsystemet.
D. Den varma rumsluften leds till frånluftsvärmepumpen.
E. Frånluftsvärmepumpen försörjer huset med varmvatten alternativt både varmvatten och rumsvärme.
F. När rumsluften passerat värmepumpen släpps den ut. Temperaturen på rumsluften har då sänkts, eftersom värmepumpen har tagit tillvara på energin i rumsluften (se ”Kylkretsens funktionsprincip”).
G, Luften från köksfläkten går direkt ut i en särskild kanal.

Fördelar med frånluftsvärme

Löser flera behov

Med frånluftsvärme får du både värme och tappvatten.

Ger ett bra inomhusklimat

En frånluftsvärmepump ger effektivare ventilation och därmed ett bättre inomhusklimat.

Miljövänligt

Du tar vara på varmluft som annars bara skulle ha ventilerats ut.

Går att kombinera med andra värmepumpar

Att kombinera med en berg,- jord, eller sjövärmepump ger dig dubbel effekt och maximal besparing.

Skaffa frånluftsvärme – så går det till

Innan du bestämmer dig för frånluftsvärme så besöker vi dig för att undersöka förutsättningarna och ge dig ett kostnadsförslag. Själva installationen går till så att vi styr om de befintliga luftflödena från din ventilation till en frånluftsvärmepump. Installationen tar normalt ungefär en dag.

När vi är klara med installationen får du en genomgång av funktioner, inställningar och skötselråd. Du får även ett igångkörningsprotokoll.

Inom sex månader efter installationen så tar vi dessutom kontakt med dig för att stämma av att allt fungerar som det ska. Du har då möjlighet att ställa frågor och dessutom få tips och råd om hur du bäst hanterar din nya frånluftsvärmepump.

Installationen görs av vår personal som är välutbildad och certifierad. Självklart har vi även ansvarsförsäkring för de arbeten vi utför.

Vi tar ansvar

För att du som kund ska känna full trygghet när du köper värmepump från oss så tar vi ansvar för hela arbetet. Vi anlitar inga underentreprenörer och tar hand om allt från råd och planering till färdig installation.

Kostnadsfri offert

Beställ offert som visar kostnaden och hur mycket du kan spara med frånluftsvärme.

BESTÄLL OFFERT

Kontakt

Kontakta mig för mer information om frånluftsvärme:

Susanne Jensen

 

Ansvar och garantier

Vi tar totalansvar när du köper värmepump av oss. Vi väljer enbart kvalitetsleverantörer med goda garantivillkor.